Μελιντζάνες σκορδοστούμπι
Υλικά
1 κιλό μελιντζάνες
1 1/5 κιλό ντομάτες φρέσκιες ώριμες
100 gr ελαιόλαδο
1 κεφάλι σκόρδο λιωμένο
αλάτι,πιπέρι ρίγανη
Εκτέλεση
Τηγανίζουμε τις μελιντζάνες από το προηγούμενο βράδυ και τις αφήνουμε σε σουρωτήρι να στραγγίξουν όλη τη νύχτα. Περνάμε τις ντομάτες απο τον τρίφτη και τις ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα μαζί με το λάδι, το σκόρδο(κρατάμε δύο σκελίδες), το αλάτι, το πιπέρι και τη ρίγανη να σιγοβράσουν για 20 περίπου λεπτά. Ρίχνουμε τις μελιντζάνες και ρίχνουμε τις 2 λιωμένες σκελίδες σκόρδο από πάνω και τις αφήνουμε να βράσουν μαζί με όλα τα υλικά μέχρι να πιούν όλα τα υγρά και να δημιουργηθεί μια δεμένη παχιά σάλτσα. Μπορεί να σερβιριστεί σαν κυρίως λαδερό φαγητό ή σαν πρώτο πιάτο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου