Τα κουρκουτσέλια είναι ένα μικρό χορταρικό το οποίο το βρίσκουμε συνήθως στα χωράφια ή σε αμπέλια.Ανθίζει γύρω στο Μάρτη.Παλαιότερα αλλά και σήμερα μαγειρεύονται κατά την περίοδο της σαρακοστής.
Υλικά
Περίπου 2 ματσάκια κουρκουτσέλια
2 Φρέσκα σκόρδα
1 φλυτζάνι λάδι
Μάραθο
Αλάτι,πιπέρι
Εκτέλεση
Βάζουμε το σκόρδο μαζί με το λάδι και το μάραθο να τσιγαριστούν.Ρίχνουμε τα κουρκουτσέλια και τα τσιγαρίζουμε όλα μαζί.Ρίχνουμε λίγο νερό και αλάτι.Όταν πιούν το ζουμί τους είναι έτοιμα.
Τα κουρκουτσέλια γίνονται με πάρα πολλούς τρόπους ακόμα όπως:με χταπόδι,με αυγά,με σουπιές,βραστά κ.τ.λ.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου