Καλώς ήρθατε...
Σε αυτό το ιστολόγιο η γιαγιά τζογια, θα αφηγήτε παλιές ιστορίες ζωής....
....αλλά και μυρωδάτες συνταγές γεμάτες από αναμνήσεις ζωής.
....αλλά και μυρωδάτες συνταγές γεμάτες από αναμνήσεις ζωής.
Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2010
Κουρκουτσέλια τσιγαριστά
Τα κουρκουτσέλια είναι ένα μικρό χορταρικό το οποίο το βρίσκουμε συνήθως στα χωράφια ή σε αμπέλια.Ανθίζει γύρω στο Μάρτη.Παλαιότερα αλλά και σήμερα μαγειρεύονται κατά την περίοδο της σαρακοστής.
Υλικά
Περίπου 2 ματσάκια κουρκουτσέλια
2 Φρέσκα σκόρδα
1 φλυτζάνι λάδι
Μάραθο
Αλάτι,πιπέρι
Εκτέλεση
Βάζουμε το σκόρδο μαζί με το λάδι και το μάραθο να τσιγαριστούν.Ρίχνουμε τα κουρκουτσέλια και τα τσιγαρίζουμε όλα μαζί.Ρίχνουμε λίγο νερό και αλάτι.Όταν πιούν το ζουμί τους είναι έτοιμα.
Τα κουρκουτσέλια γίνονται με πάρα πολλούς τρόπους ακόμα όπως:με χταπόδι,με αυγά,με σουπιές,βραστά κ.τ.λ.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου