
Υλικά
1 πανσέτα χοιρινή 1 1/5 κιλό χωρίς κόκκαλο ανοιγμένη
4 σκελίδες σκόρδο
Αλάτι χοντρό
Πιπέρι
Δεντρολίβανο
1/5 κιλό πατάτες
150gr Ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Πλένουμε και καθαρίζουμε καλά την πανσέτα. Από την πλευρά που έχουν αφερεθεί τα κόκκαλα, αλατοπιπερόνουμε και βάζουμε το σκόρδο ψιλοκομμένο και το δεντρολίβανο. Το διπλώνουμε και το δένουμε με σπάγγο σφιχτά σε ρολό, το αλείφουμε με λάδι και το πασπαλίζουμε απ' έξω με αλάτι και πιπέρι. Κόβουμε τις πατάτες κυδωνάτες τις αλατοπιπερόνουμε και τις τοποθετούμε στο ταψί μαζί με το κρέας. Ρίχνουμε το λαδι και τοποθετούμε το ταψί στο φούρνο για 2 ώρες περίπου στους 200 βαθμούς, γυριζοντάς το τακτικά για να ψηθεί παντού.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου