Καλώς ήρθατε...

Σε αυτό το ιστολόγιο η γιαγιά τζογια, θα αφηγήτε παλιές ιστορίες ζωής....
....αλλά και μυρωδάτες συνταγές γεμάτες από αναμνήσεις ζωής.




Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2010

Χαλβάς σιμιγδαλένιος


Υλικά
1 φλυτζάνι του τσαγιού λάδι
2 φλυτζάνια του τσαγιού σιμιγδάλι χοντρό
1/2 τσαγιού κουκουνάρι
1/2 τσαγιού σουλτανίνα
2 1/2 φλ.τσαγιού ζάχαρη
1 1/2 φλ.τσαγιού νερό
1 ξυλάκι κανέλα
2-3 γαρύφαλλα
1 φλούδα από λεμόνι

Εκτέλεση:
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το νερό,την ζάχαρη,κανέλα,γαρύφαλλα,λεμόνι και τα αφήνουμε να βράσουν για 5 λεπτά.Σε μια άλλη κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι να κάψει και βάζουμε μέσα το σιμιγδάλι να καβουρδιστεί.Το καβουρδίζουμε μέχρι να σκουρίνει λίγο το σιμιγδάλι.Ρίχνουμε τα κουκουνάρια και τα καβουρδίζουμε και αυτά μέχρι να πάρουν χρώμα.Στην συνέχεια κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και ρίχνουμε μέσα και τις σταφίδες.



















Ανακατεύουμε και ρίχνουμε μέσα στο μίγμα και το σιρόπι.Βάζουμε πάλι την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει καλά το μίγμα.Κατεβάζουμε και το βάζουμε σε μια φόρμα και το σκεπάζουμε με μια πετσέτα.Μόλις κρυώσει πασπαλίζουμε με κανέλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου