Καλώς ήρθατε...

Σε αυτό το ιστολόγιο η γιαγιά τζογια, θα αφηγήτε παλιές ιστορίες ζωής....
....αλλά και μυρωδάτες συνταγές γεμάτες από αναμνήσεις ζωής.




Σάββατο 13 Μαρτίου 2010

Αγκινάρες παραγιομιστές


Κατά το έθιμο στο Κερί μαγειρεύονται κάθε Μεγάλη Πέμπτη.

Υλικά
8-10 αγκινάρες ντόπιες σφιχτές
1-2 σκόρδα χλωρά
Μάραθο ένα κλωνάρι
Ρύζι για γεμιστά
1΄2 κιλό πατάτες
1 φλυτζάνι του τσαγιού λάδι
Αλάτι,πιπέρι

Εκτέλεση.
Πλένουμε τις αγκινάρες.Κόβουμε από την βάση τους τα κοτσάνια και τις στρώνουμε σε ένα νταβά.Ανοίγουμε τις αγκινάρες στην κορυφή.Σε ένα πιάτο βαθύ ρίχνουμε το ρύζι,μια κουταλιά για κάθε αγκινάρα.Ψιλοκόβουμε το σκόρδο,μάραθο και ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι.Τα ανακατεύουμε όλα μαζί και γεμίζουμε τις αγκινάρες.Καθαρίζουμε και τις πατάτες και τις βάζουμε ανάμεσα στις αγκινάρες.Ρίχνουμε αλάτι,πιπέρι,λάδι και προσθέτουμε νερό μέχρι να σκεπαστούν οι αγκινάρες.Τις βράζουμε σε χαμηλωμένη φωτιά μέχρι να μείνουν με το λάδι τους και να βράσει το ρύζι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου