Καλώς ήρθατε...

Σε αυτό το ιστολόγιο η γιαγιά τζογια, θα αφηγήτε παλιές ιστορίες ζωής....
....αλλά και μυρωδάτες συνταγές γεμάτες από αναμνήσεις ζωής.




Τρίτη 16 Μαρτίου 2010

Σγαρτζέτο


Παραδοσιακό ζακυνθινό φαγητό - τρώγεται την Μεγάλο Σάββατο

Υλικά
Εντόσθια ενός αρνιού (συκώτι σπλήνα, πνευμόνια, στομάχι, καρδιά, γλυκάδια, έντερα)
4 ποδαράκια αρνιού
1μάτσο μαϊντανό ή και περισσότερο
1 μπόλια αρνιού
6 φρέσκα κρεμμυδάκια λεπτοκομμένα
1 μάτσο μάραθο ψιλοκομμένο
Λίγο αρακά
Λάδι
αλάτι
φρεσκοτριμένο μαύρο πιπέρι
Νερό

χυμός δύο λεμονιών

Εκτέλεση
Καθαρίστε καλά τα εντόσθια και τα ποδαράκια. Για να καθαρίσετε τα έντερα σωστά, πρέπει να γυρίσετε το μέσα έξω και να κρατήσετε κάτω από τη βρύση. Παίρνετε ένα ποδαράκι και μαϊντανό και τυλίγετε λίγο έντερο γύρω του. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα καθώς και με τα γλυκάδια.

Το τοποθετείτε στον πάτο μιας μεγάλης κατσαρόλας. Τυλίγετε τα υπόλοιπα έντερα στην μπόλια και τα τοποθετείτε στην κατσαρόλα. Κόβετε σε κυβάκια τα υπόλοιπα εντόσθια και τα βάζετε από πάνω μαζί με τον άνηθο, το βούτυρο, το αλάτι, και το πιπέρι.

Προσθέτετε δύο φλιτζάνια νερό και σιγοβράζετε, συμπληρώνοντας περισσότερο καυτό νερό, αν είναι αναγκαίο.

Καλή όρεξη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου