Κατά το έθιμο μαγειρεύετε κάθε Μ.Πέμπτη
Υλικά:
1/2 κιλό μπίζι(αρακάς)
1/2 κιλό πατάτες
1 κλωνάρι μάραθο
1 μέτριο κρεμμύδι
1 φλυτζάνι του τσαγιού λάδι
χυμός ντομάτας προαιρετικά
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε το μπίζι.Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε νερό μέρι την μέση και προσθέτουμε το λάδι.Τρίβουμε στο τρίφτη το κρεμμύδι και τα ρίχνουμε στη κατσαρόλα μαζί με το μάραθο.Όταν πάρει βράση ρίχνουμε το μπίζι,τις πατάτες κυδωνάτες,αλάτι και πιπέρι.Όταν βράσει και μείνει με το λάδι του είναι έτοιμο.Αν θέλουμε ρίχνουμε καρότα σε φέτες και χυμό ντομάτας.
Καλή όρεξη
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου