Καλώς ήρθατε...

Σε αυτό το ιστολόγιο η γιαγιά τζογια, θα αφηγήτε παλιές ιστορίες ζωής....
....αλλά και μυρωδάτες συνταγές γεμάτες από αναμνήσεις ζωής.




Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2010

Το χωριό μας







Το Κερί βρίσκεται στη νοτιοδυτική πλευρά του νησιού, απέχει 15χμ από την πόλη της Ζακύνθου και 12χμ από το αεροδρόμιο.
Αναφέρεται από τον Ηρόδοτο ως η περιοχή η οποία συνδυάζει θάλασσα, πευκοδάσος, κοιλάδες και ποτάμια. Το Κερί πολλές φορές στο παρελθόν έχει μπει στόχος πειρατών και κατακτητών.
Οι άνθρωποι στο χωριό με τα χρόνια έχουν γίνει αγρότες, ψαράδες, ξυλοκόποι και βοσκοί που αγωνίζονται με τη γη, με φτώχια και δυσκολίες που υπάρχουν σε όλες τις εποχές. Την ίδια στιγμή επεκτείνουν την μόρφωση τους, η αγάπη για το τραγούδι, το χορό και τη μουσική είναι γνωστή και το διάσημο θέατρο ή ' Ομιλίες', ένα άλλο όνομα για το θέατρο των δρόμων, όπου διασκεδάζει ένα ολόκληρο χωριό. Επίσης επεκτείνουν ομάδες από περίφημους μελωδικούς τραγουδιστές του δρόμου.




















Η παράδοση και η κουλτούρα ανθίζει, παράλληλα και η φυσική ομορφιά και με τον τουρισμό που ήρθε έκαναν το Κερί έναν από τους προορισμούς με τη μεγαλύτερη ποιότητα τουρισμού στο νησί καθώς συνδυάζει όλα τα επιθυμητά στοιχεία, φύση, παράδοση και κουλτούρα.
Οι περισσότερες επιχειρήσεις είναι οικογενειακές και έτσι δίνουν την ευκαιρία στους επισκέπτες να έρθουν σε επαφή με την τοπική κουλτούρα.
Ελάτε για μια Πασχαλινή εμπειρία στο Κερί με τις παλιές παραδόσεις και την όμορφη εκκλησία η οποία έχει ιστορική σημασία. Ελάτε και επισκεφτείτε το χωριό τον Μάϊο και θα δείτε και μόνοι σας την εκπληκτική ποικιλία από άγρια λουλούδια.
Ελάτε και επισκεφτείτε το καλοκαίρι και κολυμπήστε στα γαλάζια νερά ή πηγαίνετε στις σπηλιές στο Κερί. Εάν έχετε σκάφος ελάτε και προσαράξτε το στο όμορφο φυσικό λιμάνι, και αν δεν έχετε μπορείτε με έναν από τους έμπειρους καπετάνιους μας να πάτε μια βόλτα γύρω από την υπέροχη ακτή μας, πλούσια σε γεωλογικά θαύματα.
Ελάτε τον Σεπτέμβρη και συμμετέχετε μαζί μας στην παραγωγή κρασιού.
Ελάτε τον Οκτώβρη και δείτε πως φτιάχνουμε το περίφημο Ζακυνθινό λάδι ελιάς. Προσπαθήστε να κάνετε τις τοπικές δραστηριότητες και απολαύστε την φιλοξενία μας.
Ελάτε και απολαύστε τον υποθαλάσσιο κόσμο στα δυο κέντρα καταδύσεων.
Ελάτε και δείτε το διάσημο Πηγάδι του Ηρόδοτου και την θαλάσσια χελώνα Καρέτα-Καρέτα η οποία έρχετε κάθε καλοκαίρι στο νησί και γεννά τα αυγά της στο κόλπο του Λαγανά.




Ελάτε να δείτε το ηλιοβασίλεμα από τον φάρο στο Κερί... περπατήστε στο πευκοδάσος.
Όλες τις μέρες σας εδώ θα έχετε κάτι διαφορετικό να κάνετε και να απολαύσετε τις διακοπές σας.





*Από zanteweb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου